lördag 27 oktober 2012

Snabba ben, bitande kyla och lång väntan!

Ja jag skulle ju åkt till Magnus idag men nejnej icke sa nicke det klart jag planerade och göra det redan igår efter skolan. Dock så fick jag ju reda på att jag fick va ledig på fredag så jag kunde ju åkt tidigare menmen. Jag skulle åka med tåget ifrån Karlstad ner till Göteborg via Trollhättan (det var längesen man tog det hållet) så då va jag ju tvungen att ta mig till Karlstad först så jag tog tåget kl. 12.02 till Karlstad och gick runt lite på stan och satt en liten stund på stationen och sen var det vara raka vägen ner till Göteborg.
Jag hade räknat ut att jag skulle vara hemma hos Magnus vid 21-tiden och det skulle vara perfekt, inte för tidigt då jag vet att han pluggar för att han har tenta idag (som han just nu sitter och skriver) och då ville jag inte störa honom men ville inte heller komma för sent för han måste ju sova i tid också eftersom att han skulle upp tidigt.
MEN det blev inte alls som planerat. Till Göteborg gick allt finfint och jag han till och med me tåget som skulle ta mig ner till lund, ett byte på 10 min som gick som smort. Men sen när vi kom till Laholm så fick vi meddelandet att alla var tvungna o gå av men att det skulle komma 4 bussar och detta berodde på att ett godståg fastnat på Hallandsåsen och där är det ju enkelspårigt. Jippi. Alla rusar ut som vilda höns och jag ser dom enorm höga trapporna framför mig. Skulle jag ta hissen skulle jag säkert inte hinna med bussarna för jag kommer ihåg sist när bussarna skulle åka då va det bara in med bagaget och in i bussen och så åkte den. UPP för alla miljoner trappor...*är helt slut* samtidigt som jag verkligen går i hundra-tjugo för att hålla alla andra rusande hönors tempo. Över järnvägen och sen ner för lika många trappor till. Trodde jag skulle stupa framåt med den där stora feta saken men nej, JAG ÖVERLEVDE!
Sen var det packat med folk och bussarna hade inte kommit och när alla såg den första bussen blev det panik, alla ville med och det knuffades och buttades och det va total kaos. Jag kom så klart inte med den bussen. Sen började det regna och hagla och marken blev täckt av hagelkulor. Sedan kom dom andra bussarna en efter en och folk bara sprang, barn grät och folk skrek och skällde på varandra över både det ena och det andra. Det va så fruktansvärt kallt och ingen visste nått. Vi som va kvar stod som frågetecken och hade inte en suck om vart vi skulle ta vägen. Men vi hade alla ganska lugn attityd även om vi frös och va sura på Skånetrafiken som bara lämnat oss. Sedan fick vi besked att det inte skulle komma några fler bussar. Efter en timme i ovädret hade jag ingen känsel kvar i mina fötter och även fingrarna va iskalla (tack och lov för min nya jacka) men så kom nästa tåg som kom ifrån Göteborg. Dom kommer en gång i timmen och alla resenärer satt kvar i tåget så vi gick fram till lokförarens fönster och pratade med honom. Han berättade att tåget skulle fortsätta vidare så fort dom bogserat bort godståget på Hallandsåsen. Så vi gick in och så stod vi i tåget och bara väntade på att det skulle gå. Att smsa va skitsvårt för fingrarna va så kalla och platser fanns det inga kvar heller. Men så kollade jag in i första klass och där fanns det flera så ja jag satsade. Kom in med min stora resväska och så va det nån kille som kom och flyttade lite på sina grejer så min väska fick plats. Jag sa "Tack! Asså jag vet inte om jag får sitta här inne men.." och han svarade "Struntsamma" och jag svarade då "Ja vafan efter en timme ut i kylan är man väl värd o sitta ner" och han småskrattade lite och höll med.
Sen efter en stund fick vi besked att vi "bara" behövde vänta 20-30min till så kunde dom åka sen.
Tåget rullar!! Woohoo! förbi Båstad och förbi Ängelholm och ner till Helsingborg där dom stannar och säger "eftersom att detta tåg nu är så försenat så ställer vi in det så ni får hoppa av och ta nästa tåg som går om drygt 20 min" GAHHHH varför kunde dom inte bara fortsätta! >< Och som tur va så kom jag med det tåget, det var så smockfullt och folk som inte kom in igenom dörrarna fick helt enkelt vänta ännu lägre till nästa. Fy fasen om jag hade stått precis vid öppningen och inte riktigt kommit in och så hade dom stängt dörrarna. Fy! Men nu kom jag med och nästa mening man får höra "ah vi kommer få köra med nedsatt hastighet ett tag nu för att vi har ett långsammare tåg framför oss". TILLSLUT och kom jag till Lund och hade också turen att jag bara behövde vänta 2 min tills bussen kom. Och kom jag fram till Magnus port och ringde till honom. Kl va 22.20 och jag visste att han skulle sova 22.00 eftersom att han skulle upp tidigt men under dom sista minutrarna hade jag lyckats övertyga honom till att stanna uppe. Sen när jag då ringde så sa jag att han skulle få göra mig en tjänst, öppna porten. Han lät jätte förvånad och undrade varför men så kom han ner och verkade jätteglad över att se mig ^^ Vi kom in i han lägenhet och bäddade iordning och jag ville att vi bara skulle gå o lägga oss så han inte bli så trött idag och så det går bra på tenetan och så och ville inte att det skulle vara mitt fel att han inte fått någon sömn. Men han va så glad och öven om vi snabbt gått o lagt oss och släck så babblade han på. "Sov nu magnus, du måste orka morgondagen och det får inte vara mitt fel om du failar för att du e trött". "Jajaj jo a okej..... men du vet du...blablabla" xD hahah naw gubben lilla skönt att han blev lite överraskade och glad ändå, det va nästan så det då va värt kylan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar