tisdag 13 november 2012

Privatekonomin blev plötsligt något att skratta åt

Hahah ojoj höll på o dö när vi fick våra uppgifter idag på samhällskunskapen. Vi har en ganska lustig lärare, han kan verkligen skämta hur mycket som helst men han är verkligen underlig. Han kan göra så otroligt knäppa men också väldigt random saker. Som att bara stå och stirra på en i typ en minut utan att röra en min och sen gå där ifrån utan ett ord eller säga "ah jag gillar också sallad" helt utan att någon ens nämnt sallad  Men han är bra, strikt och är noga med tider och att saker och ting kommer in i tid och vi får alltid läxor. Denna gång fick vi ett arbete om privatekonomi och där fanns det 50 ord som skulle förklaras och sedan också 11 frågor men inte nog med det, det fanns också 6 st frågor kom då och då under tiden man jobbade sig neråt på pappret med uppgifter. Dessa frågar handlade om oss i klassen men på samma gång privat ekonomi, haha dog lite xD

"Om den lönsamme bagaren Mattias Rågfors, med sitt företag "Rågfors rötna rulltårtor" tjänar 20.000 spänn i månaden, hur blir det då med brutto, nettolön samt disponibel inkomst om den direkta skatten i kommunen är 32%?"

"Jesper Söderström har tjänat 35.000 kronor i månaden på att vara anställd vid företaget "Snarlinds lindriga snaror". I dagsläget sparar Jeppe sin pengar på ett vanligt bankkonto. Om han vill se sina pengar växa lite mer, vad kan han då göra?"

"I närheten av Jeppe jobbar Niclas Magnusson i sin korvkiosk "Magnussons manliga mostallrikar" och han har fått problem. Niclas har nämligen börjat sänka kvaliteten på sitt mos för att tjäna ännu mer pengar, moset är grönt och luktar bajs. En dag kommer kunden Ellinor van Leuven dit och blir riktigt förbannad efter att ha fått en skål med rötet mot. Vad har Ellinor för rättigheter som konsument här? "

haha xD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar